OM_kotisivu_pääkuva

Info

INFOA MESSUILLE TULIJOILLE:

1) etäparkki sijaitsee Kannuksen keskusraviradalla (messualueen läheisten teiden varsille ja yksityispihoille parkkeeraaminen kielletty)
2) tule alueelle ja tapahtumaan terveenä
3) huolehdi käsihygieniasta 
4) näyttelyalue on savuton
5) alueelle ei saa tuoda eläimiä

Upea Kannuksen koulutilan idyllinen miljöö tarjoaa todella hienot puitteet näyttelylle. Näyttelyalue rakentuu opiston tiloja ja asvaltoituja alueita käyttäen. Lisäksi alueen viereen rakentuu työnäytöskenttä.
Näyttelyn järjestäjänä toimii Keski-Pohjanmaan maaseutunäyttelyt ry.

Ollikkalan historia

Ollikkalan juuret ovat syvällä Lestijokitörmässä. Tila rakennettiin keisarivallan aikana sotilasvirkataloksi ja itsenäistymisen jälkeen sitä isännöi Kouluylihallitus, joka suunnitteli sinne koulukotia liikkuvaisemmille tyttölapsille. Toimintaa ei koskaan aloitettu.

Maakunnan aktiiviset isännät huomasivat kasvavan tiedon tarpeen ammattinsa kehittämisessä ja esittivät valtiovallalle, että Ollikkala luovutettaisiin koulutilaksi ja sinne rakennettaisiin pysyvä koulutuspaikka kehittyvälle maaseudulle. Esitys ja kouluhanke etenivät ja vakinainen maatalousopetus aloitettiin pääosin talkoovoimin rakennetuissa uusissa tiloissa 14.1.1925. Sitä ennen oli koulutus kiertänyt eri kunnissa tilapäistiloissa noin 10 vuotta. 

Siitä lähtien Ollikkala on tarkoittanut maaseutuammatteihin kouluttamista ja alan kehittämistä.  Koulutusohjelmien ja niitä toimeenpanevien instituutioiden nimi on matkanvarrella muuttunut moneen kertaan, milloin alueellisista, milloin ylläpitävän organisaation tarpeista johtuen. Mutta Ollikkala on nimi joka kolisee suuhun sopivana edelleen. Ja tarkoittaa maaseudun kehittämistä. Maatalousnäyttely rakennettiin näihin kehyksiin ensimmäisen kerran v. 1934.  

Messukartta päivittyy elokuussa 2025.

Ensiapu
Ensiapupiste sijaitsee kartalle merkityssä paikassa (SPR).

Ravintola
Näyttelyn aikana vieraita ja näytteilleasettajia palvelee ravintolat ja kahvilat. Lounaan hinta on 10€. 

Messuohjelma päivittyy elokuussa 2025.

×
×

Ostoskori