Ollikkala_www2018_paakuva1
Ollikkala_www2018_paakuva1

Info

Kannus undervisningsgårds idylliska miljö är ett perfekt ställe för utställningen. Utställningsområdet består av skolans faciliteter samt asfalterade områden runt skolan. Dessutom byggs bredvid utställningsområdet ett fält för arbetsdemonstrationer.
Arrangör för utställningen är Ollikkala supporterförening.

Ollikkalas historik

Ollikkalas rötter finns djupt i strandbanken vid Lestijoki. Gården byggdes under kejsarstyrets tid som soldattjänstebostad och efter självständigheten var Skolöverstyrelsen värd för huset. Styrelsen planerade att byggnaden skulle bli ett skolhem för rörelsehindrade flickebarn. Verksamheten påbörjades aldrig.

Landskapets aktiva husbönder noterade att växande behov av utbildning för att kunna utveckla sitt yrke, och presenterade för statsmakten, att Ollikkala skulle överlåtas som undervisningsgård samt att där skulle byggas en bestående skola för en utvecklande landsbygd. Förslaget och skolprojektet framskred och lantbruksundervisningen startade i de med talkokrafter nybyggda faciliteterna 14.1.1925. Innan dess hade skolningen cirkulerat i olika kommuner ca 10 år.

Sedan dess har Ollikkala betytt utbildning av landsbygdsyrken och utveckling av branschen. Utbildningsprogrammen och institutionerna som verkställt dem har under resans gång ändrats många gånger, beroende på regionala behov eller den upprätthållande organisationens behov. Men Ollikkala är ett namn som fortfarande klingar gott. Och betyder utvecklande av landsbygden. Den första lantbruksutställningen inom dessa ramar var år 1934.

Utställningsområde
Printa en karta över området här

Första Hjälp
Första hjälp punkten finns i mässkontoret

Restaurang
Tältrestauranger och -caféer betjänar besökare och utställare under utställningen. Priset för en lunch är 10 €.