OM_kotisivu_pääkuva

Info

1) Gratis transport från parkeringar längre bort från mässområdet (Kannuksen keskusravirata, Ravitie 2). Det är inte tillåtet att parkera vid mässområdet.
2) Om du har symtom, stanna hemma.
3) Tvätta händerna eller desinfektera! 
4) Rökning är förbjudet på mässområdet.
5) Det är inte tillåtet att ta med hund eller andra husdjur till mässområdet.

Kannus undervisningsgårds idylliska miljö är ett perfekt ställe för utställningen. Utställningsområdet består av skolans faciliteter samt asfalterade områden runt skolan. Dessutom byggs bredvid utställningsområdet ett fält för arbetsdemonstrationer.
Arrangör för utställningen är Keski-Pohjanmaan maaseutunäyttelyt ry.

Ollikkalas historik

Ollikkalas rötter finns djupt i strandbanken vid Lestijoki. Gården byggdes under kejsarstyrets tid som soldattjänstebostad och efter självständigheten var Skolöverstyrelsen värd för huset. Styrelsen planerade att byggnaden skulle bli ett skolhem för rörelsehindrade flickebarn. Verksamheten påbörjades aldrig.

Landskapets aktiva husbönder noterade att växande behov av utbildning för att kunna utveckla sitt yrke, och presenterade för statsmakten, att Ollikkala skulle överlåtas som undervisningsgård samt att där skulle byggas en bestående skola för en utvecklande landsbygd. Förslaget och skolprojektet framskred och lantbruksundervisningen startade i de med talkokrafter nybyggda faciliteterna 14.1.1925. Innan dess hade skolningen cirkulerat i olika kommuner ca 10 år.

Sedan dess har Ollikkala betytt utbildning av landsbygdsyrken och utveckling av branschen. Utbildningsprogrammen och institutionerna som verkställt dem har under resans gång ändrats många gånger, beroende på regionala behov eller den upprätthållande organisationens behov. Men Ollikkala är ett namn som fortfarande klingar gott. Och betyder utvecklande av landsbygden. Den första lantbruksutställningen inom dessa ramar var år 1934.

Kartan över utställningsområdet kommer att uppdateras i augusti 2025.

Program kommer att uppdateras i augusti 2025.

FÖRSTA HJÄLP
Första hjälpen finns på den plats som är markerad på kartan (SPR).

RESTAURANG
Restauranger och -caféer betjänar besökare och utställare under utställningen. Priset för en lunch är 10 €.

×
×

Varukorg